Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Szerelés

Teraszok telepítése

Terasz telepítése végezhető bármilyen felületen . Az szerint, választjuk ki az alépítmény anyagát- WPC woodlook szerkezeti gerendák , alumínium, acél, vagy impregnált nyomás kezelt fa. Prizmák rögzítésekor az alapbeton minimális vastagsága 100 mm. Fontos, a maximális távolság betartása az egyes szerkezeti gerendák típusának megfelelően és a terasz várható megterhelése szerint . Mind végelem használható WPC sín , alumínium sín vagy az üreges végzáró elem. A telepítésnél figyelembe kell venni a helyi hőmérsékleti viszonyokat , tekintettel az anyag hőtágulására. Javasoljuk a szerelést tapasztalt, szaktudással bíró szerelőkre bízni.


WPC párnafára való szerelés beton alapnál.


Alumíniumra való szerelés kavics alapnál.


Alumíniumra való szerelés szigetelés esetén.Homlokzat telepítése

Aljzatszerkezet rögzítését a falba kell biztosítzani. Fel lehet használni WPC szerkezeti gerendákat, fát vagy alumíniumot, ilyen esetben ajánlott betartani a 40 cm-es rögzítési távolságot. Amennyiben, szellőztetett homlokzatot használ, azt javasoljuk, hogy a használt hőszigetelő anyag és a burkolólap között tartsa be a min. 25 mm-es távolságot. A telepítésnél figyelembe kell venni a helyi hőmérsékleti viszonyokat és az anyag ezzel összefüggő hőtágulását. Javasoljuk, a szerelést képzett és tapasztalt szerelőkre bízni.


A homlokzat sematikus összeszerelése

A homlokzat sematikus összeszerelése


Woodlook™homlokzati elemek lehetséges felhasználása.

Woodlook™homlokzati elemek lehetséges felhasználása
Woodlook™homlokzati elemek lehetséges felhasználása
SCP interiér Telepítés

Az SPC Woodlook® Optimalt tökéletesen vízszintes, por- és egyéb szennyeződésektől mentes felületre kell fektetni. A nem megfelelően kiegyenlített aljzat, vagy a padló alatt maradt szennyeződések esetén a padló alatt egyenetlenségek keletkezhetnek. Ezen egyenetlenségek miatt az SPC Woodlook® Optimal padló nem tapad tökéletesen az aljzathoz, ami a rövid oldalzár összeillesztés megkísérlésekor repedést, vagy akár a zár eltörését eredményezheti. Az ilyen hiba a lamella rövid oldalán lévő zár azonnali vagy néhány nap múlva látható feloldásához vezet. A telepítés során semmilyen körülmények között ne alkalmazzon nyers erőt, ne üsse kalapáccsal vagy vastárggyal a zárat/padlót. Gumikalapácsot lehet használni, de a gumikalapáccsal is csak enyhén lehet ütni a zárat/padlót, és nem nyers erőt alkalmazni.

elhívjuk figyelmét, hogy ilyen hiba akkor fordulhat elő:
A - amennyiben az aljzatkiegyenlítő szakszerűtlen és helytelen volt használva
B - nem volt betartva a telepítési útmutató


A szétszereléskor fokozottan figyelmeztetjük, hogy a léceket nem szabad a rövid oldalon megemelni, hanem csak vízszintesen kicsúsztatni.


Mi általunk ajánlott aljzatkiegyenlítő.


Szükséges szerelőeszközök:
gumikalapács, szerelőütköző blokk és papírvágó kés (vagy más padlóvágáshoz).


SPC Optimal lerakási útmutató

1 - Kezdje a deszka hosszú oldalán való rögzítéssel (szögben)

2 - Csúsztassa a deszkát addig amíg, el nem éri a másik deszka rövid oldalát.

3 - Engedje el a deszkát

4 - Hüvelykujjával nyomja meg a rövid oldal mindkét felét

5 - Nyomja amíg nem hallja a "kattanást"

6 - A deszkák most zárva vannak


SPC Optimal felszedése

1 - A szétszedést mindíg a hosszú oldallal kezdje

2 - Fogja meg a deszkát mindkét kezével és óvatosan emelje amíg a deszkák nem vállnak el

3 - Helyezze a deszkákat a földre

4 - A rövid oldal elválasztásához, elég ellentétes irányba tolni a két deszkát

5 - Közben óvatosan nyomja meg a deszkát

6 - Tolja, amíg a deszkák el nem vállnak


Útmutató videó


A megfelelő telepítéshez feltétlenül kövesse ezeket az utasításokat. Reklamáció esetén a fenti szerelési utasítások betartását ellenőrizzük.

Összeszerelési eljárás Woodlook Full Frame

Lépés 1. Előfúrjuk a furatot az oldalsó U-profilba 6mm átmérővel rendelkező fúrószárral. (Az oldalsó U-profilba szükséges minimálisan 2db megadott csavart használni – az U-profil elején és a végén ill. kb 50mm-re a profil végeitől). Ezt követően hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt a fal függőleges oldalára és vízmértékkel vízszintbe hozzuk. A falon kijelöljük az odalalsó U-profil odafogatásának helyét. A kijelölt pontokba fúrunk 100mm mély furatot egy 8mm átmérőjű fúrószárral majd behelyezzük a megadott 8x100mm-es tipliket. Következő lépesben hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt és oda csavorozzuk a megadott csavarokkal (lásd.fotó).

Lépés 2. A takaró U-profilt (megegyezik az alsó és a felső) ráillesztjük a fal alsó részére (lásd.fotó). Ezt az alsó takaró U-profilt még nem csavarozzuk, először csak alátámasszuk hogy ne mozogjon az első Woodlook kerítés elem behelyezésénél. Az első Woodlook kerítés elem behelyezése előtt ideiglenesen lefixáljuk az U-profilt hogy ne mozduljon el.

Lépés 3. Az előkészített keretbe (rögzített 2x oldalsó U-profil és 1x alátámasztott alsó/ takaró U-profil) helyezzük az első Woodlook kerítés elemet egészen az alsó takaró U-profil faláig. Ezt követően az alsó takaró U-profil mindkét oldalán előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon mindkét U-profilon (oldalsó és takaró U-profil) és a Woodlook kerítés deszkán. A furat mélysége max. 20mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Következő lépésben belecsavarozzuk az előfúrt furatokba a megadott 4,2x19mm méretű csavarokat. Miután megfogattuk csavarokkal az alsó takaró U profilt, eltávolíthatjuk az ideiglenesen alátámasztását.

Lépés 4. Woodlook kerítés deszkák behelyezése szükséges mennyiségben (lásd.fotó).

Lépés 5. Az utolsó Woodlook kerítés deszka behelyezése után lezárjuk a felső részt a felső takaró U-profillal.

Lépés 6. A felső takaró U-profil mindkét oldalán előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon mindkét U-profilon (oldalsó és takaró U-profil) és magán a Woodlook deszkán is . A furat mélysége max. 20mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Utolsó lépésben az előfúrt furatokba becsavarozzuk a megadott csavarokat 4,2x19mm méretben.Ha a megadott lépések szerint dolgoztak akkor elérték a Woodlook kerítésrendszerének végső kinézetét.

Szükséges szerszámok: ütvefúró, vízmérték, ceruza, kalapács, fúrószár fémbe (3Ø és 6Ø), fúrószár betonba 8Ø, csavarhúzó, bit hegy PH2 és PZ3, 3M ragasztószalag

Megjegyzések: Maximális kerítésmező a rendszer esetében további rögzítés/távtartó használata nélkül 1,8m. Nagy illesztési hézag esetében a Woodlook kerítés deszka és az oldalsó U-profil között ajánlott az U-profil belső szemközti oldalaira ragasztószalagot használni. A szállító nem vállal felelőséget az esetben ha a vásárló nem tartja be a szerelési útmutatót. Az esetben ha a csavarok vagy az U-profil megsérülnek (karcolódnak), használhat szín azonos tartós jelölő filcet.

Összeszerelési eljárás Woodlook Half Frame

Lépés 1. Előfúrjuk a furatot az oldalsó U-profilba 6mm átmérővel rendelkező fúrószárral. (Az oldalsó U-profilba szükséges minimálisan 2db megadott csavart használni – az U-profil elején és a végén ill. kb 50mm-re a profil végeitől). Ezt követően hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt a fal függőleges oldalára és vízmértékkel vízszintbe hozzuk. A falon kijelöljük az oldalsó U-profil odafogatásának helyét. A kijelölt pontokba fúrunk 100mm mély furatot egy 8mm átmérőjű fúrószárral majd behelyezzük a megadott 8x100mm-es peremes tipliket. Következő lépesben hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt és oda csavorozzuk a megadott csavarokkal (lásd.fotó).

Lépés 2. Az előkészített oldalsó U-profilokba helyezzük az első Woodlook kerítés deszkát, amelyet alátámasztunk a kívánt magasságban.Ezt követően mindkét oldalsó U-profil oldalán előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon a Woodlook kerítés deszkán. A furat mélysége max. 19mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Következő lépésben belecsavarozzuk az előfúrt furatokba a megadott 4,2x19mm méretű csavarokat. Miután megfogattuk csavarokkal mindkét oldalat, eltávolíthatjuk a deszka ideiglenes alátámasztását.

Lépés 3. Woodlook kerítés deszkák behelyezése szükséges mennyiségben (lásd.fotó).

Lépés 4. Mindkét oldalsó U-profilon előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon az utolsó Woodlook kerítés deszkán. A furat mélysége max. 19mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Utolsó lépésben az előfúrt furatokba becsavarozzuk a megadott csavarokat 4,2x19mm méretben.Ha a megadott lépések szerint dolgoztak akkor elérték a Woodlook kerítésrendszerének végső kinézetét.

A - A felső kerítés deszka alakítása nélkül.

B - A felső kerítés deszka sima felületű lezárása esetében lehetséges a Woodlook kerítés deszka nút felőli oldának és légkamrájának levágása,aminek köszönhetően megváltozik a kerítés deszka szélessége 16cm-ről 12,5cm-re.Szükséges szerszámok: ütvefúró, vízmérték, ceruza, kalapács, fúrószár fémbe (3Ø és 6Ø), fúrószár betonba 8Ø, csavarhúzó, bit hegy PH2 és PZ3, 3M ragasztószalag

Megjegyzések: Maximális kerítésmező a rendszer esetében további rögzítés/távtartó használata nélkül 1,8m. Nagy illesztési hézag esetében a Woodlook kerítés deszka és az oldalsó U-profil között ajánlott az U-profil belső szemközti oldalaira ragasztószalagot használni. A szállító nem vállal felelőséget az esetben ha a vásárló nem tartja be a szerelési útmutatót. Az esetben ha a csavarok vagy az U-profil megsérülnek (karcolódnak), használhat szín azonos tartós jelölő filcet.