Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hibák WPC

A piacon egyre gyakrabban jelennek meg új gyártók és beszállítók. Az általuk kínált WPC termék gyakran ismeretlen eredetű és minőségű. Ennek oka az egyre növekvő kereslet . A gyártó védjele és minősége kell hogy legyenek a döntő szempontok a WPC termékek vásárlásakor.

Az egyik legfontosabb tényező a termék kiválasztásakor WPC alkotóelemek összetétele. Ezek tartalma általában 50-60 % keményfa por , 30 %- a műanyag , a fennmaradó 5-10%- a kiváló minőségű termékeknél UV stabilizátorok , adalékanyagok és pigmentek.

(Híg keverék esetében a termék , pórusos és gyenge a stabilitása)

(A nem megfelelő telepítés , rossz minőségű polimer használata, híg keverék)

(Gyenge extrudálás - A keverék egyenetlen sűrűsége)


Amennyiben a gyártási folyamatnál polipropilén polimer (PP) van használva a lemezek törékennyé válnak, fagyok esetében és alacsony hőmérsékleten pedig előfordulhat az anyagnak a bomlása. Meggyengülnek a lemezek , ami tönkreteheti az anyagot, és a termék elértéktelenítéséhez vezet. Ezért néhány gyártó PP helyett , polivinil- kloridot (PVC) használ, amelyről közismert, hogy napfény hatására egészségre ártalmas ftalátokat bocsájt ki . Ezért a woodlook ™termékeknél környezetbarát edzett újrahasznosítható polietilén (HDPE) az adalék, amely nem káros az egészségre , és a laboratóriumi vizsgálatok még nem számoltak be semmilyen fizikai-kémiai változásokról.

Sok gyártó használ magasabb arányban puhafa forgácsot - még több, mint 2 mm-es nagyságban is,ami nemcsak a préseltfa kinézethez, hanem az UV sugárzás hatására a termék szemmel látható elszürküléséhez vezet. Ezen forgácsok használata a fagyok beálltakor repedések keletkezéséhez vezethet, ami a fa természetes felszívóképességének köszönhető.

Felismerni a jó minőségű WPC terméket nem könnyű, és a magas ár sem jelent garanciát. Ugyanolyan fröccsöntő szerszámok használata és a termék azonos alakja, szinte nem mond semmit a keverék összetételéről . Sokszor csak évekkel később szerez tudomást róla. A legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy meghatározza a termék minőségét , a vállalat múltjának alapos áttanulmányozása . Ha a cég több éves tapasztalattal rendelkezik, akkor az az Ön számára kellő előnyt jelent a minőség biztosítására.

(Gyenge extrudálás - A keverék egyenetlen sűrűsége)