Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Woodlook kerítésrendszerek

A Woodlook kerítésrendszer fa kinézetet és a kompozit anyagok tartósságát ötvözi. Az autentikus részletek és egyszerű telepítés esztétikus megoldást kínálnak a kerítések számára. Hosszú élettartama azt jelenti, hogy szépsége nélkülözheti a nehéz karbantartást.

Egyszerű és gyors szerelés

100% vízálló és fagyálló

Nem igényel karbantartást

Hosszú élettartam

Full frame

Half frame

Összeszerelési eljárás Woodlook Full Frame

Lépés 1. Előfúrjuk a furatot az oldalsó U-profilba 6mm átmérővel rendelkező fúrószárral. (Az oldalsó U-profilba szükséges minimálisan 2db megadott csavart használni – az U-profil elején és a végén ill. kb 50mm-re a profil végeitől). Ezt követően hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt a fal függőleges oldalára és vízmértékkel vízszintbe hozzuk. A falon kijelöljük az odalalsó U-profil odafogatásának helyét. A kijelölt pontokba fúrunk 100mm mély furatot egy 8mm átmérőjű fúrószárral majd behelyezzük a megadott 8x100mm-es tipliket. Következő lépesben hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt és oda csavorozzuk a megadott csavarokkal (lásd.fotó).

Lépés 2. A takaró U-profilt (megegyezik az alsó és a felső) ráillesztjük a fal alsó részére (lásd.fotó). Ezt az alsó takaró U-profilt még nem csavarozzuk, először csak alátámasszuk hogy ne mozogjon az első Woodlook kerítés elem behelyezésénél. Az első Woodlook kerítés elem behelyezése előtt ideiglenesen lefixáljuk az U-profilt hogy ne mozduljon el.

Lépés 3. Az előkészített keretbe (rögzített 2x oldalsó U-profil és 1x alátámasztott alsó/ takaró U-profil) helyezzük az első Woodlook kerítés elemet egészen az alsó takaró U-profil faláig. Ezt követően az alsó takaró U-profil mindkét oldalán előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon mindkét U-profilon (oldalsó és takaró U-profil) és a Woodlook kerítés deszkán. A furat mélysége max. 20mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Következő lépésben belecsavarozzuk az előfúrt furatokba a megadott 4,2x19mm méretű csavarokat. Miután megfogattuk csavarokkal az alsó takaró U profilt, eltávolíthatjuk az ideiglenesen alátámasztását.

Lépés 4. Woodlook kerítés deszkák behelyezése szükséges mennyiségben (lásd.fotó).

Lépés 5. Az utolsó Woodlook kerítés deszka behelyezése után lezárjuk a felső részt a felső takaró U-profillal.

Lépés 6. A felső takaró U-profil mindkét oldalán előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon mindkét U-profilon (oldalsó és takaró U-profil) és magán a Woodlook deszkán is . A furat mélysége max. 20mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Utolsó lépésben az előfúrt furatokba becsavarozzuk a megadott csavarokat 4,2x19mm méretben.Ha a megadott lépések szerint dolgoztak akkor elérték a Woodlook kerítésrendszerének végső kinézetét.

Szükséges szerszámok: ütvefúró, vízmérték, ceruza, kalapács, fúrószár fémbe (3Ø és 6Ø), fúrószár betonba 8Ø, csavarhúzó, bit hegy PH2 és PZ3, 3M ragasztószalag

Megjegyzések: Maximális kerítésmező a rendszer esetében további rögzítés/távtartó használata nélkül 1,8m. Nagy illesztési hézag esetében a Woodlook kerítés deszka és az oldalsó U-profil között ajánlott az U-profil belső szemközti oldalaira ragasztószalagot használni. A szállító nem vállal felelőséget az esetben ha a vásárló nem tartja be a szerelési útmutatót. Az esetben ha a csavarok vagy az U-profil megsérülnek (karcolódnak), használhat szín azonos tartós jelölő filcet.

Összeszerelési eljárás Woodlook Half Frame

Lépés 1. Előfúrjuk a furatot az oldalsó U-profilba 6mm átmérővel rendelkező fúrószárral. (Az oldalsó U-profilba szükséges minimálisan 2db megadott csavart használni – az U-profil elején és a végén ill. kb 50mm-re a profil végeitől). Ezt követően hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt a fal függőleges oldalára és vízmértékkel vízszintbe hozzuk. A falon kijelöljük az oldalsó U-profil odafogatásának helyét. A kijelölt pontokba fúrunk 100mm mély furatot egy 8mm átmérőjű fúrószárral majd behelyezzük a megadott 8x100mm-es peremes tipliket. Következő lépesben hozzá illesztjük az oldalsó U-profilt és oda csavorozzuk a megadott csavarokkal (lásd.fotó).

Lépés 2. Az előkészített oldalsó U-profilokba helyezzük az első Woodlook kerítés deszkát, amelyet alátámasztunk a kívánt magasságban.Ezt követően mindkét oldalsó U-profil oldalán előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon a Woodlook kerítés deszkán. A furat mélysége max. 19mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Következő lépésben belecsavarozzuk az előfúrt furatokba a megadott 4,2x19mm méretű csavarokat. Miután megfogattuk csavarokkal mindkét oldalat, eltávolíthatjuk a deszka ideiglenes alátámasztását.

Lépés 3. Woodlook kerítés deszkák behelyezése szükséges mennyiségben (lásd.fotó).

Lépés 4. Mindkét oldalsó U-profilon előfúrjuk a furatot 3mm átmérőjű fúrószárral úgy, hogy keresztül hatoljon az utolsó Woodlook kerítés deszkán. A furat mélysége max. 19mm (Ne fúrjuk keresztül az egész keretet). Utolsó lépésben az előfúrt furatokba becsavarozzuk a megadott csavarokat 4,2x19mm méretben.Ha a megadott lépések szerint dolgoztak akkor elérték a Woodlook kerítésrendszerének végső kinézetét.

A - A felső kerítés deszka alakítása nélkül.

B - A felső kerítés deszka sima felületű lezárása esetében lehetséges a Woodlook kerítés deszka nút felőli oldának és légkamrájának levágása,aminek köszönhetően megváltozik a kerítés deszka szélessége 16cm-ről 12,5cm-re.Szükséges szerszámok: ütvefúró, vízmérték, ceruza, kalapács, fúrószár fémbe (3Ø és 6Ø), fúrószár betonba 8Ø, csavarhúzó, bit hegy PH2 és PZ3, 3M ragasztószalag

Megjegyzések: Maximális kerítésmező a rendszer esetében további rögzítés/távtartó használata nélkül 1,8m. Nagy illesztési hézag esetében a Woodlook kerítés deszka és az oldalsó U-profil között ajánlott az U-profil belső szemközti oldalaira ragasztószalagot használni. A szállító nem vállal felelőséget az esetben ha a vásárló nem tartja be a szerelési útmutatót. Az esetben ha a csavarok vagy az U-profil megsérülnek (karcolódnak), használhat szín azonos tartós jelölő filcet.


Színek

Ideál

Emboss

CO-Grain