Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Fa hibák

A fateraszok fő hátránya ,hogy szükség van a rendszeres és igényes karbantartásra, amely megvédi a fát a kártevők, a penész és az időjárás ellen. A jó minőségű és rendszeres karbantartás drága.

Fából készült teraszt valóban lehetséges beszerezni alacsonyabb költségekkel is, mint a WPC termékből, de néhány év után , ezek a költségek kiegyenlítődnek ,és a fából készült teraszok minősége összehasonlíthatatlanul rosszabb. A Woodlook ™ tökéletes kombinációja a tartós , karbantartást nem igénylő anyagnak, amely tökéletesen visszaadja a fa természetes érzetét . A fateraszokkal ellentétben immunis a penészre és a rovarokra, nem igényel szezonális karbantartást. A fa, mint szálkásodó anyag ,könnyen okozhat kellemetlen sérülést. Ezzel ellentétben, a Woodlook ™ Standard deszkák 60%-os faliszt tartalommal vannak gyártva ,s a Woodlook™ HT 70 %- os faliszt tartalma miatt teljes mértékben megakadályozza a szálkaképződést .

A fa teraszokat rendszeresen kezelni kell az időjárás hatásai ellen. Az UV sugarak, az eső , a por és a szmog miatt szükség van alkid , akril , poliuretán vagy olajfesték használatára, ami növeli a fa tartósságát. Ha ez a védelem nem elegendő, akkor a fa kiszárad , repedések keletkeznek rajta, amelybe bekerül a víz , a penész és a gombák , ami a fa 12 - 18 hónapon belüli pusztulásához vezethet . A repedésekből ezután szálkák keletkeznek , amelyek következtében általában rosszabbodik a fa teraszra való felhasználhatósága. Az ily módon keletkezett szálkák növelik a sérülés kockázatát mezítlábon járás közben . Ez a kockázat a fából készült teraszoknál akkor is fenáll, ha rendszeres a fa karbantartása.

Annak a kockázata, hogy egy fából készült teraszt fa-pusztító rovarok támadnak meg, mindig meg van. A fából készült teraszt eme és más nemkívánatos hatás ellen védi az impregnálás . A faanyag kezelésére leginkább vízben oldódó fémorganikus és szervetlen bór- , réz- vegyületeken alapuló kémiai impregnálószert használnak, amelyek negatív hatást gyakorolnak a környezetre. De még ez a védelem sem mindig százszázalékos.

A fából készült teraszok esetében, előfordulhat a feketére színeződés, amit fém elemek okoznak. Ezek a fémek a terasz szerelése közben vannak használva és a fekete foltok megjelenését nem lehet elkerülni.